پمپ تزریق کلر

 پمپ تزریق کلر

انواع پمپ تزریق کلر

1-پمپ تزریق مکانیکی با دیافراگم

این نوع پمپ تزریق کلر یا پمپ تزریق مواد شیمیایی شامل ( سود، اسید، منعقد کننده، کمک منعقدکننده و …) شامل یک دیافراگم قابل انعطاف است. که به یک بازوی متحرک متصل است. حرارت دورانی الکتروموتور به کمک بازوی به حرکت رفت و برگشت تبدیل می شود، شکل این دیافراگم ها عموما به صورت دایره است. برای برگشت دادن دیافراگم معمولا از یک مکانیزم فنری برگشت دهنده استفاده می شود.

در زمان مکش حرارت دیافراگم سبب ایجاد خلا نسبی در سوپاپ ورودی محلول هیپوکلریت می گردد و در عین حال باعث بسته شدن سوپاپ رانش می شود، در نتیجه محلول به داخل محفظه مکیده می شود. در پایان زمان مکش برای حرکت معکوس شده، محلول تحت فشار قرار می گیرد، سوپاپ مکش بسته و سوپاپ رانش باز می شود و محلول تحت فشار به داخل لوله رانش فرستاده می شود. در پایان زمان رانش بازوی متحرک جهت حرکت را عوض می کند و چرخه پر و خالی شدن ادامه می یابد.

پمپ تزریق
پمپ تزریق کلرزن

 

کاربرد این نوع پمپ ها به علت اینکه دیافراگم بدون اتکا است، محدود به فشارهای کم ( فشارهای کمتر از 10 اتمسفر ) است.

2- پمپ تزریق هیدرولیکی با دیافراگم

این نوع پمپ تزریق کلر یا پمپ تزریق مواد شیمیایی ترکیبی است از پمپ های پیستونی و دیافراگمی

در این طرح پمپ پیستونی عمل ایجاد فشار مایع و دیافراگم عامل پمپ کردن محلول هیپوکلریت می شود. سیالی که پیستون روی آن عمل می کند باید مایع غیر خورنده باشد، برای آب بندی ها از کاسه نمد استفاده می شود.

ظرفیت این دستگاه ها با کمک تغییر کورس پیستون قابل تنظیم است.

3- پمپ تزریق دیافراگمی 

در بعضی مدلهای پمپ تزریق کلر یا پمپ تزریق مواد شیمیایی از نیروی محرکه محور کنتور آب برای راه اندازی پمپ هیپوکلریت استفاده می شود. این نوع پمپ تزریق کلر یا پمپ تزریق مواد شیمیایی دارای دو مزیت مهم است، اولا برای کار کردن نیاز به مصرف برق ندارد و ثانیا محلول هیپوکلریت مکیده شده به طور خودکار تابع بده جریان است.

ظرفیت این هیپوکلریناتورها تا 5 لیتر در ساعت و فشار ایجاد شده توسط پمپ این دستگاه ها تا 10 اتمسفر می رسد اکثر پمپ ها مورد استفاده در هیپوکلریناتورها از نوع دیافراگمی است. این پمپ ها خود ممکن است به صورت مکانیکی یا هیدرولیکی عمل نماید. روش کار پمپ به صورت رفت و آمدی است که توسط میل لنگ یا بادامک ایجاد می شود. دیافراگم این پمپ ها از جنس قابل انعطاف با خاصیت ارتجاعی زیاد ساخته می شود.

در زمان مکش، شیر یک طرفه ( سوپاپ مکش ) باز می شود و محلول هیپوکلریت به داخل محفظه پمپ مکیده می شود. در زمان رانش، دیافراگم به داخل محفظه پمپ رانده می شود و سبب ایجاد فشار در محفظه پمپ شده و در نتیجه سوپاپ مکش بسته و سوپاپ رانش باز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up