علت خورندگی آب

علت خورندگی آب

تعریف خاصی برای کیفیت خورندگی آب وجود ندارد زیرا فاکتورهایی چند در این خاصیت نقش دارند که هریک  باید بصورت جداگانه بررسی گردند. با وجود این در بین عوامل فراوان خورندگی سه صفت ویژه آب خام در خورندگی فلزات بوسیله آن مسئول می باشند. این صفات بشرح زیر است:

  1. PH پایین یا اسیدی بودن آب
  2. CO2 آزاد بالا، یعنی دی اکسید کربن زیاد
  3. عدم وجود سختی و قلیائیت موقت

آب هایی که دارای خاصیت خورندگی می باشند عبارتند از: آب های سبک مردابی، آب های چاههای کم عمق دارای PH پایین با سختی موقت کم و سختی دائم زیاد، آب های آهن دار، آب های گچ و آهک دار با محتوی CO2 بالا، آب های حاوی ماسه سبز و ذغال سنگ و آب های دارای کلر و یا کلر آزاد باقی مانده

برای آزمایش خاصیت خورندگی آب می توان آنرا مدتی در تماس با پودر سنگ مرمر یا گچ قرار داد. آزمایشهای اولیه و نهایی تعیین PH نشان می دهند که آیا آب کلسیم را در خود حل نموده و یا اینکه کلسیم ته نشین شده است اگر کلسیم در آب حل شده باشد، آب احتمالا بر روی آهن و فولاد و همچنین سیمان خورندگی دارد.

مساله مهمی که همواره در مورد آزمایش های خورندگی آب باید کنترل نمود بررسی قابلیت حل شدن سرب در آن می باشد، زیرا از آنجایی که سرب عنصر سمی است و قابلیت تجمع در بدن دارد مسائلی در رابطه با لوله کشی آب از جنس سرب پیش می آید.

دلایل خورندگی آب, علت خورندگی آب
نوشتهٔ پیشین
کیفیت آب رنگرزی
نوشتهٔ بعدی
حذف آهن و منگنز از آب

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید